11/29/11 19:04
(http://www.klassa.bg/)

Искаме удължаване на сроковете по проекти за 400 млн. евро

През последните няколко месеца България е подала за реимбурсиране сертифицирани разходи в размер на близо 400 млн. евро, с което теоретично и практически не съществува възможност през 2011 г. страната ни да загуби дори и евроцент. Това каза пред БНР министърът по управление на еврофондовете Томислав Дончев от Брюксел по повод опасенията на евродепутата Евгени Кирилов, разпространени вчера. Кирилов се опасява, че още тази година България може да загуби 140 млн. евро по различни фондове. Като член на комисията по регионално развитие в ЕП той се позовава на данни, според които България е на предпоследно място сред страните членки по разплатени средства от Европейския фонд за регионално развитие, социалния фонд и кохезионния фонд.
Министрите по управлението на средствата от ЕС Томислав Дончев, на околната среда и водите Нона Караджова, на регионалното развитие Лиляна Павлова и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски разговаряха в Брюксел с еврокомисаря по регионалната политика Йоханес Хан. На срещата бяха обсъждани въпроси, свързани с използването и управлението на средствата от ЕС до края на настоящия програмен период (декември 2013 г.), както и регламентите на структурните и кохезионния фонд. Министрите Дончев и Московски участваха и в заседание в Антверпен за свързването на транспортните мрежи в ЕС.
Там Московски получи думата веднага след заместник-председателя на ЕК Сийм Калас. Модернизацията на транспортната инфраструктура е един от най-важните приоритети на българското правителство. Очакваме значителни ползи от новата мрежа и се ангажираме с навременно изпълнение на частите от проектите, които са на българска територия, каза Московски.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване