12/21/11 18:50
(http://www.klassa.bg/)

Бербатов вкара „Юнайтед“ във финансов капан

Най-скъпата покупка в историята на „Манчестър Юнайтед“ Димитър Бербатов има само 6 оставащи месеца от договора си с клуба, но все още няма развръзка около неговото бъдеще.
Повече от странно, водещите фигури на „червените дяволи“ - треньорът Алекс Фъргюсън и изпълнителният директор Дейвид Гил, засега запазват пълно мълчание по въпроса, дали контрактът на българина ще бъде удължен. Английският шампион плати 30,75 милиона паунда на „Тотнъм“ за българския нападател през лятото на 2008 година, а сега е на прага да го загуби, без да вземе за него дори пени. Това ще стане факт, ако не го продаде светкавично или не му бъде удължен договорът за още една година – до лятото на 2013 г. Ако бъде трансфериран в друг клуб, „червените дяволи“ могат да приберат между 7 и 10 милиона паунда и частично да си покрият 1/3 от платените на „Тотнъм“ пари за него, като не забравяме, че са го използвали три години.
С удължаването на контракта му за още 12 месеца клубът обаче рискува да се бръкне в касата с близо 5 милиона паунда за заплата през следващия сезон с риска, че той може би няма да бъде нито продаден през този период, нито използван в тима на Алекс Фъргюсън. Така уж добре сработената бизнес институция „Манчестър Юнайтед“ е изправена пред изключително сложна дилема – да рискува да загуби Бербатов без пари през лятото и да не удължи договора му или да откликне на най-добрата оферта в следващите десет дни и все пак да прибере някой милион в клубната си каса. А Бербатов също ще трябва да прецени дали му е по-изгодно да не играе и да взима високото си възнаграждение през оставащите месеци, или да премине в друг клуб.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване