01/02/12 16:04
(http://www.klassa.bg/)

Георги Първанов призова да надвием пошлостта и агресията

Президентът Георги Първанов пожела да надвием пошлостта и агресията в последното си новогодишно обръщение към нацията.
„Нека надмогнем болката с повече вяра и мъдрост, да съберем сили да надвием пошлостта и агресията“, каза държавният глава. „Нека си пожелаем с грижите на добри стопани да осигурим благополучието на дома, на семейството, на България, на всеки български гражданин, без значение от кой етнос е или каква религия изповядва. Нека да сме богати и силни с честност и почтеност, с чувство на справедливост, със самочувствието и достойнството, че и ний сме дали нещо на света! Да сме обичани и даряващи обич“, каза Първанов.
Той за пореден път намекна, че ще остане в политиката. „Хората се нуждаят и очакват честна оценка и верни лидерски държавнически решения, с които нацията да излезе по-единна и най-вече – по-силна от изпитанията. Но за това ще говорим след дванайсетия час”, каза президентът.
Той пожела в духа на изконни традиции да даряваме близките си с доброта и грижа, с пожелание домовете и сърцата ни да бъдат отворени за човечността през цялата година, да имаме по-добри бъднини.
Нека на нацията, на всеки един от нас се падне от питата с късметите освен всичко друго и дрян - за да има здраве. Другото повече или по-малко е постижимо и със собствени сили, каза президентът.
„Благодаря ви за разбирането, доверието и подкрепата през тези десет години. За мен наистина беше чест”, завърши речта си Георги Първанов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване