01/09/12 15:46
(http://www.klassa.bg/)

Цветана Пиронкова със страхотен обрат в Хобарт

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова започна с драматична победа участието си на турнира по тенис в Хобарт (Австралия), след като спечели двубоя си с Хедър Уотсън от Великобритания с 2:1 сета (7:6, 3:6, 7:6). Надпреварата е последна проверка преди началото на Australian Open и е с общ награден фонд от 220 000 долара.
Цветана Пиронкова спечели срещата след серия от драматични обрати и близо тричасова битка по корта. Двубоят премина през доста напрегнати моменти, но по-големият опит на българската тенисистка си каза думата. Тя взе първия сет след драматичен тайбрек, завършил при резултат 12:10 в нейна полза. След това обаче 19-годишната Хедър Уотсън доминираше на корта и спечели втория сет с 6:3. Цветана Пиронкова продължи да допуска доста грешки и в средата на третия сет допусна пробив. Хедър Уотсън поведе с 5:2 гейма и сервираше за крайната победа, но българката върна пробива и изравни. При 5:5 родната тенисистка на свой ред пропусна да пробие, но след това лесно удържа подаването си и отново се стигна до тайбрек. Цветана Пиронкова нямаше никакви проблеми и се наложи със 7:2 точки.
В двубоя с Хедър Уотсън Цветана Пиронкова постигна 5 аса и направи също толкова двойни грешки. Освен това тя реализира 4 от 5-те си възможности да пробие подаването на своята опонентка. Успехът осигури на 24-годишната българка 30 точки за световната ранглиста и 2950 долара от наградния фонд на турнира. Във втория кръг на надпреварата Цветана Пиронкова ще се изправи срещу рускинята Анна Чaквeтадзе, която отстрани Моника Никулеску от Румъния с 2:0 сета (6:0, 6:4).
Въпреки победата в Хобарт най-добрата ни тенисистка отстъпи с две места в обновената световна ранглиста на WTA и вече заема 48-о място. Начело в класацията продължава да бъде Каролин Вожняцки, следвана от Петра Квитова и Виктория Азаренка. Четвърта е Мария Шарапова, а пета - На Ли.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване