01/10/12 16:59
(http://www.klassa.bg/)

Цветана Пиронкова отпадна от турнира в Хобарт

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова приключи участието си на тенис турнира в Хобарт (Австралия). Пловдивчанката отпадна във втория кръг на надпреварата, след тежка загуба от рускинята Анна Чекветадзе с 0:2 сета (3:6, 2:6). Рускинята е шампионка в турнира от 2007 година. През същата година тя постигна и най-доброто си класиране в световната ранглистата, достигайки до №5. В последните шест месеца Анна Чекветадзе беше извън корта заради здравословни проблеми и се смъкна до №234 в ранглистата на WTA.
Двубоят между Анна Чекветадзе и Цветана Пиронкова, започна лошо за българката. Тя изостана с 0:5 и едва тогава демонстрира част от потенциала си. Цветана Пиронкова успя да върне два от пробивите и доведе нещата до 3:5 гейма, но след това отново показа колеблива игра и загуби първия сет с 3:6 след нов пробив в сервиса си. Вторият сет беше малко по-равностоен, но само до петия гейм. След 2:2 българката допусна рускинята да спечели последователно четири гейма и да затвори мача след 2:6. Пловдивчанката загуби общо 7 от 9 гейма, в които сервираше и записа един от неособено добрите си срещи в своята кариерата.
Цветана Пиронкова напуска турнира с 30 точки за WTA ранглистата и 2 950 длара от наградния фонд. Сега за нея следват няколко дни почивка, а през следващата седмица първата ни ракета ще започне участието си на Australian Open.
В същото време България попадна в Група „A“ заедно с отборите на Естония и Австрия за предстоящите двубои от Група 1 на Зона Европа-Африка от „Фед къп“. Срещите от неофициалното световно първенство за жени ще се проведат от 1-и до 4-и февруари в Ейлат (Израел). Тимът на България ще бъде в състав Цветана Пиронкова, Диа Евтимова, Елица Костова и Изабелла Шиникова
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване