01/11/12 19:34
(http://www.klassa.bg/)

Наказват равнодушните към смъртта на Ким Чен-ир севернокорейци

Властите в Северна Корея ще съдят гражданите, които не са се включили в траурните церемонии по оплакването на починалия през декември лидер Ким Чен-ир, съобщава южнокорейското издание "Ен Кей дейли". Решението за това, кой трябва да бъде наказан с минимум 6-месечен престой в трудов лагер, ще вземат подразделенията на народния съд из страната.
Тежката ръка на закона ще се стовари не само върху пропусналите траурните шествия, но и върху онези, които не са плакали искрено за Ким Чен-ир. Те ще бъдат изпратени в лагери за превъзпитание. Севернокорейската информационна агенция обвини "Ен Кей дейли" в провеждане на "клеветническа кампания“.
В дните след кончината на лидера агенцията разпространяваше новини, според които дори природата скърбяла за покойника. Сред странните явления, обяснени със смъртта на Ким Чен-ир, бяха рязкото понижаване на температурите, появили се сякаш от нищото ята свраки и злокобно разпукване на леда, сковал езеро в близост до родното място на Вожда.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване