01/12/12 15:14
(http://radiomilena.com/)

Прием за “Информационни технологии” и “Стопански мениджмънт” след завършен седми и осми клас в Несебър

На свое заседание Педагогическият съвет на СОУ”Любен Каравелов”-Несебър взе решение относно държавния план-прием на ученици за учебната 2012/2013 година.

Предвижда се прием в една паралелка по Наредба №11 на Министерството на образованието,младежта и науката след завършен седми клас по специалността “Информационни технологии” с усилено изучаване на английски език. Кандидатстването  става след края на настоящата учебна година с оценките от националното външно оценяване по български език и литерарура и математика.

Прием след завършен осми клас ще се осъществи и в една паралелка със специалност “Стопански мениджмънт”.

За нея балообразуващи са оценките от свидетелството за завършено основно образование по география и икономика, български език и литература и чужд език.

СОУ „Любен Каравелов”-Несебър кандидатства за участие в проект „Да направим училището привлекателно за младите хора” в четири форми- eтнография,български народни танци,хандбал и шахмат.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”,съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.Общата цел на проекта е да се осмисли свободното време на учениците,включително на тези с идентифицирана нужда от специфична подкрепа, както и на ученици с риск за отпадане или с прояви на агресия или насилие.

Специфични цели на проекта са: повишаване мотивацията на подрастващите за участие в образователно-възпитателния процес,съобразно техните интереси и потребности;развитие на допълнителни знания,умения и компетентности;осмисляне на свободното време и насочване към предпочитана личностна изява,както и ограничаването на броя на преждевременно отпадащите от образователната система ученици с прояви на деструктивно поведение.

                                                                    Мара МОМЧИЛОВА

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване