06/26/12 08:34
(http://www.borisloukanov.com/)

Националното ученическо състезание “Аз мога!” прерасна в Академия за информационни технологии и визуални изкуства

От 26 август до 2 септември SUPER лятна академия „Аз мога – тук и сега!“ ще събере в Девин ученици и учители от цялата страна с водещи маркетинг, дизайн, IT и уеб експерти от България.

След второто успешно издание на Националното ученическо състезание “Аз мога!”, тази година организаторите на инициативата KIWI Design решиха да я доразвият на по-високо ниво и да организират за първи път ученическа Лятна IT Академия, която ще позволи на десетки млади таланти да се докоснат до най-новите тенденции в сферата на уеб бизнеса, дизайна, маркетинга, креативността и бизнес моделирането.
Академията „Аз мога – тук и сега!“ ще открие врати за една седмица в комплекс „Исмена” в Девинот 26 август до 2 септември, като основен неин партньор ще бъде Superhosting.BG.

Aкадемията ще предложи съвременeн модел за обучение, включващ като ключови елементи: работа в екип, ситуационно обучение (в основата му е проектно-базираното обучение /Project Based Learning – PjBL) и интердисциплинарност. Неотменна част от модела на обучение е екипната работа и самооценката на изпълняваните проекти. Комуникацията лектор-курсисти в тази форма на обучение е значително по-свободна.

az-moga-academy

Лектори в Академията са сред най-изявените специалисти в различните сегменти на ИТ и рекламния бизнес, водещи дизайнери и популярни лица от сферата на визуалните изкуства.Сред тях са Гради Градев от British Council, Даниела Минковска от Технически университет – София, Любомир Русанов и Методи Дреновски, управители на СуперХостинг.БГ, Росен Дуков от Deffecto – с изключителна биография в областта на дизайна и дигиталните манипулации, Боряна Петрова от ITraining – Сертифициран Microsoft Trainer, Цветелина Тенева и Светлан Станоев от Бизнес институт, д-р Никола Вълчанов от ФМИ на ПУ “Паисий Хилендарски”, Антон Ценов, Петър Шарков и Николай Андонов от MindMapping, Ангел Ангелов – експерт Интернет маркетинг, SEO и визуални искуства, както и моя скромна милост – Борис Луканов от Marketing Creative Lab :-) .

Академията ще включва условно 2 етапа. През първия етап (26 – 29 август) всички участници ще придобият общи познания по маркетинг и дигитална комуникация, бизнес моделиране, креативност и нови уеб технологии, с което ще помогне на учениците и учителите да развият умения да управляват цялостно бизнес проект. В края на първия етап менторите сформират работни екипи.
През втория етап (29 август – 01 септември), участниците ще бъдат обучавани от експертите – сегментирано по техните интереси: Графичен дизайн, .NET програмиране, PHP програмиране. (Пълната програма – тук)

Целта ще бъде да се реализира web проект – издържан на ниво стандарти в програмирането, както и правила, иновативни тенденции и прецизност в дизайна. Участниците ще се водят от идеята, че ще бъдат оценявани с приоритет издържаните идеи, дори и да не са напълно развити, но показващи потенциала им. За по-добри резултати, се предвижда и състезателен елемент, като екипът, реализирал най-силния проект, ще бъде награден.

Кой може да участва в SUPER лятна академия „Аз мога – тук и сега”?

Всеки ученик от 8-ми до 12 клас, който има опит и интереси в уеб програмирането и уеб дизайна, и всеки учител, който преподава информационни технологии или информатика в средния курс на българските училища.

kristalin

Повече подробности за условията за участие, както и формите за кандидатстване – на уебсайта на Академията.

„Уеб технологиите предлагат достатъчно добри възможности за развитие и този път вече е утъпкан от редица български успешни компании. Време е да се фокусираме върху изграждането на следващо поколение технологични предприемачи у нас и да им покажем пътя, помагайки им да избегнат много от трудностите, които сме имали ние в началото. Радостно е, че успяхме да обединим около каузата голям брой успешни компании, експерти, браншови и неправителствени организации, сформирайки една мощна коалиция в подкрепа на технологичното образование. Убедени сме, че в дългосрочен план Академията ще се наложи като една от най-значимите национални инициативи в тази сфера“ - заявява Кристалин Чавдаров, собственик на KIWI Design и главен инициатор за създаването на националната SUPER лятна академия „Аз мога – тук и сега!“.

 


Rating: 5.0/5 (1 vote cast)


Националното ученическо състезание “Аз мога!” прерасна в Академия за информационни технологии и визуални изкуства is a post from: Boris Domain -The Marketing Creative Space


Публикувана на 06/26/12 08:34 http://feedproxy.google.com/~r/BorisDomain/~3/2XLVQcnsacE/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване