01/17/12 18:18
(http://www.klassa.bg/)

Диана Ковачева представи екипа си

Министърът на правосъдието Диана Ковачева официално представи заместниците си вчера. Бившият прокурор Пламен Георгиев ще отговаря за затворите, съдията от Бургас Деница Вълкова – Петкова ще се заеме с Агенцията по вписванията и регистрите, а Велина Тодорова - с българското гражданство и международните осиновявания.
Ковачева обяви, че екипът й ще се концентрира върху юлския доклад на Брюксел, тъй като февруарският е в по-голямата си част заварен.
Прагът, при който да започва проверка на имущество с неясен произход, да бъде 250 000 лева. Това предложи Диана Ковачева във връзка с новия закон за гражданската конфискация.
Законът е предназначен за организираната престъпност, а не за обикновените хора, обясни министърът. Оказа се, че той няма да бъде внесен в парламента от Министерството на правосъдието, но от думите на Ковачева не стана ясно коя институция ще се заеме с промените. Новият правосъден министър допълни, че конфискацията ще се извършва от граждански съд и независимо от наказателните дела и дали ще има осъдителна или оправдателна присъда. В същото време според нея проверката трябва да започва при повдигане на обвинение. Периодът на проверката пък да обхваща „не по-малко от 10 години назад“.
Освен това Ковачева обеща, че до февруари ще бъде готов проектът за нов Наказателен кодекс, а до края на годината той ще бъде внесен в Народното събрание.
Според нея трябва през следващата година да се създадат правила за прозрачни номинации и назначения на членовете на Висшия съдебен съвет. Има концепция за създаването на административно-наказателен кодекс и по него ще започне работа.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване