01/24/12 16:44
(http://www.klassa.bg/)

Мавродиев: Мултифондовете и системата „бонус-малус“ са приоритет

Промените в Кодекса за социално осигуряване, които ще създадат пенсионните мултифондове и
измененията в застраховането за създаването на системата "бонус-малус”, ще са приоритет на КФН през тази година. Това съобщи вчера Стоян Мавродиев, председател на КФН. Той обясни, че мултифондовете са много важни за потребителите, за да могат сами да избират степента на риск за своите пенсионни схеми. С промените ще се въведат ясни критерии и висок контрол, за да се избегнат рискове и злоупотреби с нивото на риск, категоричен бе той. Освен въвеждането на “бонус-малус” системата, е важно да бъде определена методологията за праговете за изплащане на неимуществените вреди, така че да се въведат по-справедливи обезщетения.
Освен това комисията ще проведе редица инициативи през годината, за да върне доверието на потребителите за финансови услуги, което бе разклатено заради кризата. За първи път КФН ще организира Ден за защита на потребителя, съобщи Антония Гинева, член на комисията. Ще бъде възстановен и Информационният център към КФН. Хората имат затруднения при избора си на финансов продукт и затова ще има интернет страница, на която на достъпен език ще се разяснява финансовата терминология. За младите хора ще бъда разработена и компютърна игра, свързана с работата на финансовите институции, добавиха от КФН.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване