02/07/12 20:34
(http://www.klassa.bg/)

Национален конкурс за есе ''Живеем в земята на Ботев''

Община Враца обявява откриването на Националният литературен конкурс "Живеем в земята на Ботев" за написване на стихотворение и есе по повод традиционните Ботеви празнци в края на месец май. Всеки участник в конкурса може да представи до две стихотворения и едно есе.

В конкурса има два раздела: Поезия – до две стихотворения; две възрастови групи: от 5. до 8. клас и от 9. до 12. клас. Есе – една възрастова група: от 7. до 12. клас; текстът да бъде до две печатни страници.

Всяка конкурсна творба трябва да бъде придружена от апликационна форма, залепена на гърба на всеки екземпляр, можете да я изтеглите от тук
 


За всяка възрастова група и вид литературна творба ще бъдат връчени първа, втора и трета награда, десет поощрения, както и специална награда от Националния дворец на децата. Заключителният етап и награждаването ще се проведат в град Враца на 29 и 30 май 2012 г. по време на традиционните Ботеви празници.

Творбите не трябва да са участвали в други такива изяви. Крайният срок за изпращане на произведенията е 30 април 2012 г. Текстовете следва да се изпращат в три екземпляра на адрес:

Град Враца
ПК 3000
Ул. "Читалищна" № 5, пощенска кутия 89
За Националния конкурс "Живеем в земята на Ботев"

Телефони за справки:
092 62 43 38 (П. Гушанска);
092 62 62 95 (Ил. Кръстев).



Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване