02/09/12 17:57
(http://www.klassa.bg/)

Еврото достигна връх срещу долара и йената

Еврото достигна двумесечен връх срещу долара и йената, съобщи „Блумбърг“. Това се случи, след като Марио Драги, президент на Европейската централна банка, заяви, че партийните лидери в Гърция са постигнали споразумение. Те спореха относно мерките за икономии, които са необходими за изпълнението на спасителния план. Единната валута засили за трети пореден ден позициите си пред японските пари, след като ЕЦБ запази лихвените нива след проведено заседание вчера. Драги отново коментира, че проведените изследвания потвърждават сигналите за стабилизиране на икономиката в региона. Британската лира повиши цената срещу всички останали основни валути. Това стана на фона на решението на Bank of England да развива по-ограничено програмата си за изкупуване на облигации, отколкото предполагаха икономистите.
Има силно оптимистични възгледи, че Гърция ще успее да постигне сделка, коментира Гавин Френд, пазарен стратег в National Australia Bank, Лондон.
Еврото спечели 0.2% до равнище от 1.3284 долара, след като достигна дори ниво от 1.3313 долара. Това беше своеобразен връх за единната валута след 12 декември. Парите на Стария континент поскъпнаха и срещу японските. Те нараснаха с 0.5% до 102.70 йени, след като докоснаха дори курс от 102.82 йени. Това беше силен пик за еврото след 13 декември. Японската валута поевтиня с 0.4% и срещу зелените пари. Един долар се търгуваше за 77.32 йени. Британската лира се покачи с 0.3 на сто до 1.5859 долара. Промяната и срещу единната валута беше по-скромна, едва в рамките на 0.1%, до равнище от 83.77 пенита за евро.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване