02/12/12 07:22
(http://radiomilena.com/)

Код „жълт“ е обявен в 17 области на страната заради очаквани ниски температури

 Мокри са поморийските улици,  тротоарите са частично заснежени, като се почиства  от валялия снощи сняг. Времето днес ще  е облачно, със слаб снеговалеж, вятърът умерен  от изток-североизток -6,5 м/с. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Код „жълт“ е обявен в 17 области на страната заради очаквани ниски температури, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Областите, в които се очаква студеното време, са Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Разград, Шумен, Силистра, Търговище, Габрово, Ловеч, София – област, София – град, Перник, Кюстендил и Смолян. Код „жълт” означава, че времето е потенциално опасно. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но гражданите трябва да бъдат внимателни, предупреждава Агенция Фокус. За останалите области на страната обявеният код е „зелен”, което означава, че не се очакват опасни явления. В понеделник в Западна и Централна България ще вали сняг. Минималните температури ще са между минус 6 и минус 1°, максималните – от минус 3 до плюс 2°. В Източна България ще вали и дъжд, който ще образува поледици. Температурите ще са сравнително ниски: максимални до 4-6° и много интензивно снеготопене в Югоизточна България не се очаква.
Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е умерен, в Дунавската равнина и Източните райони – временно и силен. Още през нощта срещу вторник валежите почти навсякъде ще спрат, а във вторник и облачността ще се разкъса и намалее. Вятърът ще отслабне. Без валежи, с разкъсана облачност ще е времето в сряда.

 

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване