03/13/12 18:15
(http://www.klassa.bg/)

Йената удари 11-месечно дъно

Йената достигна до най-ниското си ниво спрямо долара за период от почти 11 месеца насам, съобщи „Блумбърг“. Това се случи заради индикациите, че Масааки Ширакава, управител на Bank of Japan, може да продължи да използва паричната политика като инструмент за борба с инфлацията. Японската валута отстъпи срещу повечето от основните си конкуренти. Доларът засили позициите си, след като данни показаха, че продажбите на дребно са нараснали най-много за последните 5 месеца. Бразилският реал потъна, след като правителството засили мерките за ограничаване на чуждестранните инвестиции и надуването на стойността на валутата. Очакванията по отношение на паричната политика сега движат валутите, а курсът долар-йена се ръководи най-вече от коментарите, идващи от страна на Фед и на Bank of Japan, коментира Кати Лиен, директор валутни изследвания в GFT Forex, Ню Йорк.
Йената изгуби 0.6% до равнище от 82.73 за долар, след като пропадна дори до ниво от 82.86 йени. Това беше най-слабата позиция на азиатската валута след 20 април. Спрямо европейските, японските пари поскъпнаха с 0.1 на сто до 108.13 за евро. Единната валута поевтиня с 0.7% до 1.3068 долара. Бразилският реал пропадна спрямо всички основни конкуренти. Това се случи ден след като президентът Дилма Русеф наложи данък от 6% върху чуждестранните заеми и облигации. Реалът се търгуваше с 1.2% надолу при равнище от 1.8190 за долар. Канадските пари спечелиха 0.1% до 99.16 цента за долар. Мексиканското песо напредна с 0.1 на сто до 12.6524 срещу зелените пари. Новозеландската валута се представи най-добре срещу щатската и се покачи с 0.2% до ниво от 82 цента.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване