03/15/12 13:05
(http://radiomilena.com/)

KORN са първият хедлайнер на SPIRIT of Burgas 2012

Най-мащабното издание на фестивала ще се проведе от 3 до 5 август

Хардкор групата KORN е първият потвърдил хедлайнер на главната сцена на петото издание на най-големия музикален фестивал в България SPIRIT of Burgas. Световноизвестните музиканти ще разтърсят Централния плаж на Бургас на 5 август. Другата голяма група, която ще се качи на същата сцена още първия ден на фестивала (3 август), е една от най-известните рап и хип-хоп групи на Западното крайбрежие – Cypress Hill. Това обявиха днес организаторите на фестивала – Община Бургас и екипът на SPIRIT of Burgas.

 

„Преди 5 години започнахме организирането на фестивала SPIRIT of Burgas на шега. Сега имаме вече самочувствието, че правим най-успешния фестивал в България, който получи не малко номинации в престижните европейски клсации“, каза кметът Димитър Николов. „Община Бургас ще концентрира усилията си върху сигурността и благоустрояването на фестивалната зона“, допълни той.

 

По настояване на бургаския кмет тази година се въвежда т. нар. шумов одит, чрез който ще се осигурява постоянен контрол на нивата на звука във фестивалната зона.

„Освен за доброто пребиваване на гостите на Бургас, за мен е важно да осигурим и комфорта на бургазлии“, каза още Николов.

 

Други имена от програмата на музикалното събитие на лятото, които бяха съобщени от организаторите днес, са диджеите Richie Hawtin, Armin van Buuren и Mark Knight. В най-скоро време предстои да бъдат обявени и другите два хедлайнера на фестивала, както и кои ще са артистите на останалите сцени. Българското участие за момента се оглавява от Brazz ViliDJ, които ще се качат на изцяло обновената джаз сцена.

 

Петото издание на SPIRIT of Burgas обещава да бъде най-мащабното до момента. С любезната подкрепа на съорганизатора Община Бургас се планират нови сцени и зони за забавления, изцяло нова организация на пространството на Централен плаж Бургас, което вече съвсем спокойно може да бъде наречено фестивално градче.

 

SPIRIT of Burgas 2012 се осъществява с професионалната подкрепа на Калоян Лалев и 24/7 Event Company, Асен Якимов и Joker Media Rental и Любо Урсини и Solar National Dance Gathering. Те са в основата на повечето промени в тазгодишния фестивал, както и на концептуалното му развитие в една по-модерна и атрактивна посока.

 

Освен традиционните главна сцена и Jack Daniel’s Rock Stage, тази година на SPIRIT of Burgas  ще има и три нови сцени: Solar Dance Arena, BraZZobraZZie и Hip Hop сцена.

Solar Dance Arena, към която ще има и отделен вход, ще доведе най-популярните и обичани диджеи от изминалата година, като качеството на подбора е гарантирано от Любо Урсини, резидент на легендарния столичен клуб Yalta, и Любо Белчев.

BraZZobraZZie е наследник на досегашната джаз и блус сцена, като плановете на Вили Стоянов, лидер на формацията BrazzViliDJ и отговорник за програмата на може би най-забавното място на фестивала, включват изключително разнообразие от стилове и имена от световните джаз, блус, суинг и браз сцени.

Името на Hip Hop сцената говори само за себе си, като съвсем скоро предстои да бъдат обявени и първите големи имена, които ще разтърсят феновете на бунтарския ритмичен бийт.

 

SPIRIT of Burgas 2012 ще предложи на своята публика и много нови зони, освен музикалните сцени. Те ще са специално обособени пространства с различен акцент, чиято основна цел ще бъде да не позволи на нито един от присътващите меломани да скучае. Организацията и програмата на Fun, Dance и Chill Out зоните е поверена на доказалите се вече в областта основатели на ONFestival. Около тях изненадите тепърва предстоят, като единствената тайна, която бе разкрита, е джага зоната.

 

 

SPIRIT of Burgas е най-мащабното музикално събитие в България, създадено и развиващо се по европейски стандарти. Първото издание на фестивала е през 2007 г., като от самото начало и до днес Община Бургас е съорганизатор на SPIRIT of Burgs, който се провежда под патронажа на кмета господин Димитър Николов.

 

SPIRIT of Burgas е носител на следните музикални признания:

  • 2008 – сред 15-те най-добри фестивали за Best European Festival на Yourope Festival Awards
  • 2009 - сред ТОП 10 за Best Overseas Festival на UK Festival Awards
  • 2009 - сред ТОП 20 на най-добрите фестивални дестинации в света, според иззданието The Times
  • 2009 - програмата на фестивала е разпространена в европейската мрежа на MTV в 16 страни
  • 2010 – номинация във финалната фаза на ТОП 10 за Best Medium Sized Festivals на първите награди European Festival Awards
  • 2010 - сред ТОП 10 за Best Overseas Festival на UK Festival Awards
  • 2011 – SPIRIT of Burgas е първият и все още единствен български музикален фестивал, който става част от европейската програма CEETEP (Central Eastern European Talent Exchange Program)
  • 2012 – SPIRIT of Burgas е първият и все още единствен български музикален фестивал, който става част от европейската програма ETEP (European Talent Exchange Program)

 

 

Информация за билетите:

 

1 000 промобилета:

3-дневен промо билет: 99 лв. (50 EUR)

Старт на продажбите на промобилетите: 15 март 2012

Край на продажбата на промобилети: до изчерпване на количеството от 1 000 билета

 

Предварителна продажба:

1-дневен билет: 50 лв. (25 EUR)

3-дневен билет: 120 лв. (60 EUR)

3-дневен билет за къмпинга: 30 лв. (15 EUR)

 

По време на фестивала:

1-дневен билет: 60 лв. (30 EUR)

3-дневен билет: 140 лв. (70 EUR)

 

Билетите са в продажба в мрежата на www.Eventim.bg

 

 

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване