04/01/12 18:36
(http://www.klassa.bg/)

„Реал“ (Мадрид) стигна 100 гола в Испания след победа с 5:1 над „Осасуна“

Лидерът на испанската Примера дивисион „Реал“ (Мадрид) достигна границата от 100 реализирани попадения в шампионата за рекордно кратък период от време. Досега в историята на първенството нито един отбор не беше стигал до 100 гола толкова бързо – само след 30 изиграни двубоя. Тимът, който е воден от португалския селекционер Жозе Моуриньо, победи „Осасуна“ с 5:1 като гост и се приближи само на 7 гола от собствения си рекорд в Ла Лига от 107 отбелязани попадения.
„Реал“ (Мадрид) започна много силно срещата и още в 7-ата минута имаше преднина от един гол. Автор на попадението стана Карим Бензема, който се разписа с невероятен удар от воле. Половин час по-късно „белият балет“ поведе с 2:0 след гол на Кристиано Роналдо, а само три минути след това Гонсало Игуаин реализира за 3:0. При това цифрово изражение двата тима се оттеглиха на почивка. В началото на второто полувреме домакините от „Осасуна“ се активизираха и Нино намали резултата, но това само подразни устремилия се към титлата в Испания тим на „Реал“ (Мадрид). До 77-ата минута на светлинното табло вече светеше резултатът 1:5 след нови попадения на Гонсало Игуаин и Кристиано Роналдо. С двата си гола срещу „Осасуна“ португалският нападател оформи своята сметка на 37 попадения само в шампионата на Примера дивисион.
Благодарение на новата победа „Реал“ (Мадрид) събра актив от 78 точки на върха в Испания и продължава да води с 6 пункта на втория „Барселона“. На собствения си стадион „Камп Ноу“ възпитаниците на Хосеп Гуардиола не срещнаха особено големи проблеми срещу хита „Атлетико“ (Билбао) и постигнаха резонна победа с 2:0. Попаденията за „каталунците“ бяха дело на Андрес Иниеста и Лионел Меси.
В друг интересен двубой от кръга „Бетис“ победи като гост с 2:0 „Малага“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване