04/08/12 18:43
(http://www.klassa.bg/)

HDI "Мачът на звездите" 2012 завърши без победител

Около 5 хиляди фенове на баскетбола останаха разочаровани от HDI „Мачът на звездите“, който се проведе в зала "Арена Армеец". Целта на организаторите да спечелят максимум от осигуреното спортно зрелище им оказа лоша шега. Голямата звезда на тазгодишното издание на двубоя Денис Родман според специалистите не се включи по никакъв начин в шоуто. Поканата към ексцентричния баскетболист не се оказа особено успешна, след като Родман пропусна срещата си с председателя на БОК Стефка Костадинова, а в неделя вечер на практика просто изгледа отблизо мача. Освен това, още с влизането си в залата, американецът беше помолен да каже нещо на българските фенове на баскетбола, които бяха дали между 11 и 16 лв., за да го видят на живо, но звездата на НБА махна с ръце и отказа да го направи. За отбелязване е, че организаторите не пожелаха в стремежа си да спечелят някой друг лев да дадат безплатни билети на заслужили деятели на баскетбола, реферите, както и акредитации на част от медиите, което въобще не им прави чест.
Същевременно HDI "Мачът на звездите" предложи сблъсък между отборите на Turkish Airlines и „Тойота“, които така и не успяха да се победят и сирената прозвуча при резултат 108:108. Това всъщност се оказа поредният трик на организаторите на събитието, след като реалният резултат в двубоя бе 110:107 в полза на Turkish Airlines. Мартин Дурчев вкара 18 точки за победителите, Божидар Аврамов и Димитър Ангелов добавиха по 15 и 13, а Маркъс Хол и Джаред Хауел приключиха с по 12 и 10 точки. За „Тойота“ най-резултатен беше Арън Харпър с 25 точки, като американецът бе определен и за MVP на HDI "Мачът на звездите", а Андре Оуенс вкара 27. Преди началото на същинския двубой момчетата от "Еврофутбол Дънкърс" вдигнаха градуса на настроениетo със страхотни акробатични забивки, като по този начин определено подгряха публиката за първия съдийски сигнал. Представянето на двата отбора също бе ефектно, като тимът на "Тойота" се появи на терена с най-новите модели на едноименния автомобилен производител, а кулминацията настъпи, когато суперзвездата Денис Родман се появи на терена с боядисана в "бяло-зелено-червено" коса.
В началото на втората четвърт Васко Евтимов започна да раздава пасове-шедьоври, след които Миркович и Мак изведоха Turkish Airlines напред – 48:45. "Червените" отвърнаха на красивата игра на съперника с две страхотни забивки на Оуенс и Павел Маринов, но почивката дойде при 61:60 в полза на Turkish Airlines след уникална забивка със сирената на Станимир Маринов. Третата четвърт не бе особено резултатна, като прекаленото желание за атрактивна игра доведе до много грешки. Въпреки това, феновете в залата не останаха разочаровани, след като видяха няколко добри разигравания и красиви забивки, а Turkish Airlines запази крехката си преднина – 77:76.
В последните десет минути темпото се вдигна, като баскетболистите и на двата отбора показаха завидни умения. Най-интересният момент бе три минути преди сирената, когато Тодор Стойков заби, след което, сякаш сам не повярва какво е направил и седна на пейката. До финала играта вървеше кош за кош и колкото и неочаквано да беше, срещата приключи наравно – 108:108. В съревнованието участваха Мартин Дурчев, Тодор Стойков, Джими Хънт, Бруно Шундов, Бранко Миркович и Васил Кьосев, като нападателят на "сините" показа най-точен мерник от дистанция от петте определени позиции.
Станислав Говедаров пък спечели надпреварата за умения. Гардът на „Ямбол“ показа отлична техника, дрибъл и стрелба, с което заслужено спечели наградата в конкуренцията на Джарет Хауъл, Васил Евтимов, Маркъс Хол и Андре Оуенс.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване