04/10/12 14:29
(http://radiomilena.com/)

Забраняват носенето на хладни оръжия на територията на община Несебър

Забраняват носенето и ползването на хладни оръжия на обществени места, както и носенето и ползването на всякакъв вид пневматично оръжие в границите на населените места на територията на община Несебър

 

Искането за забрана е т.42 от проекта за дневен ред на заседанието на Общинския съвет в Несебър, което започва от 11 ч. на 11 април. То ще бъде предложено като допълнение към Наредба №1 – за осигуряване на обществения ред, спокойствието и сигурността на гражданите, за опазване на общинската собственост и околната среда и за безопасността на движение на територията на община Несебър.
В действащата наредба се забранява и спането по пейки или на земята в паркове, градини и на други обществени места,просията по улиците на Несебър и съставните селища на общината, извършването на действия, нарушаващи обичайните норми на морал и поведение на обществени места.

При констатирани нарушения на изискванията на наредбата на виновните лица се налага глоба от 50 до 200 лв.

В дневния ред,който включва 52 точки,общинските съветници ще се произнесат и по схемите за търговия на открито,съгласно Наредби №2 и №10 на Общинския съвет,на територията на Несебър-стара и нова част,а също така и за Обзор,Равда и Св.Влас.

По т.44 председателят на Общинския съвет Благой Филипов внася на първо четене Наредба за условията,реда и критериите за финансово подпомагане на спортните клубове в община Несебър.А по т.49 зам.кметът по бюджет и финанси Иван Гургов предлага за решение отпускането на средства в размер на 350 000 лв от общинския бюджет за финансиране на Общинския футболен клуб “Несебър” и Детско-юношеската школа към него.Поради неотложна и спешна необходимост от средства се предлага предварително изпълнение на решението.

По т.47 съветниците ще трябва да определят условията за провеждане на конкурс за отдаване на дейността по репатриране на МПС в зона “Слънчев бряг-запад” за срок от 3 години.

С т.35 се предлага учредяване на безвъзмездно право на ползване на част от общински имот на БЧК-Несебър и на Центъра за обществена подкрепа,а с т.36-отдаване под наем на общински имот на Дружеството за културни връзки и хуманитарно сътрудничество между български и гръцки граждани “Месембрия”.

                                            Максим МОМЧИЛОВ

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване