04/21/12 13:03
(http://radiomilena.com/)

Борисов: Погледната отгоре, България е в пръстени от магистрали

В момента България, погледната отгоре, е в пръстени от магистрали”, добави Борисов и подчерта, че страната ни ще има аутобани от Турция до Пловдив, от Черно море до София и от София до Бяло море. Това каза министър-председателят Бойко Борисов след като заедно с министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова провери хода на строителството на двата аутобана, предаде агенция КРОСС. Строителството на автомагистралите „Тракия” и „Марица” се изпълнява в предвидените срокове. Кипи огромен труд. Над петстотин машини работят в момента по двете съоръжения.  Убеден, че до две години животът на българите ще стане различен, допълни премиерът.

 

Борисов каза още, че до края на юни месец ще бъде подменена ВиК инфраструктурата на пътя в Симеоновград, на който в навечерието на Великден миналата година загинаха шестима младежи. От началото на юли месец ще започне и ремонтът на пътя.

Общата дължина на АМ „Марица” ЛОТ 1 и ЛОТ2 е 65.62 километра и се финансира по ОП „Транспорт”. Стойността на договора е 398 618 465 лв. с ДДС, от които от Кохезионен фонд на ЕС 80%, национално съфинансиране – 20%.

Магистралата е разположена по протежението на Транс-европейската транспортна мрежа и ще свързва автомагистрала „Тракия” при пътен възел Оризово с Капитан Андреево на българо-турската граница. Част  е от Европейския транспортен коридор №ІV и от трансевропейската автомагистрала „Север – Юг”.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване