04/23/12 17:27
(http://www.klassa.bg/)

Еврото губи позиции пред йената

Еврото пропадна за пръв път от 5 дни насам срещу йената, съобщи „Блумбърг“. Това се случи заради притесненията, че президентските избори във Франция и оставката на правителството в Холандия ще попречат на опитите за овладяване на дълговата криза в региона. Австралийският долар също отстъпи, след като доклад показа, че производствените цени са се понижили през последното тримесечие. Това подсили спекулациите, че централната банка ще намали лихвените проценти. Парите на Сухия континент поевтиняха срещу всичките останали основни валути, с изключение на една. Йената повиши стойността си с поне 0.5% срещу всичките си основни конкуренти. Това се случи отново на фона на победата на Франсоа Оланд срещу Никола Саркози на първия тур от изборите. Крайнодесните политически сили обаче спечелиха рекорден брой гласове в цялата си история и останаха трети. Тази ситуация засили търсенето на по-сигурни активи.
Резултатите от изборите във Франция сочат лека преднина за Оланд, но нарасналата подкрепа за крайнодесните политически партии показват, че негативните настроения в Европа могат да се засилят, коментира Майкъл Снийд, валутен стратег в BNP Paribas SA, Лондон. Това може да се окаже тежко за еврото през следващите седмици, добави експертът.
Еврото отстъпи с 1.3 на сто и се търгуваше за 106.44 йени. То поевтиня и с 0.7% до 1.3129 долара. Йената спечели 0.5% до равнище от 81.08 за долар. Австралийската валута загуби 0.9% и достигна ниво от 1.0289 щатски долара. Срещу йената понижението му беше с 1.4 на сто до курс от 83.46 йени.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване