05/03/12 16:04
(http://www.klassa.bg/)

Българският промишлен център в Москва с 3,5 млн. лева приходи

Един от най-големите български имоти зад граница - промишленият център в Москва, има приходи от около 3,5 млн. лева през миналата година, които са дошли основно от наеми в сградата, съобщиха от икономическото министерство, цитирани от Mediapool. Това е спад на общите приходи на центъра в сравнение с 2010 г., когато центърът е осигурил 4,13 млн. лева. През 2009 година са осигурени малко над 4 млн. лв. постъпления от наеми.
Към момента договорите за наем са с около 80 фирми. През последните две години броят на фирмите, които се помещават в центъра, варират между 80 и 96, показва справка на Министерството на икономиката и енергетиката. Българският промишлен център се състои от сгради с офиси и складови помещения, като към него работят десет души. Бюджетът за издръжката му през последните три години е средно около 1,1 млн. лева.
През последните години центърът се прочу със серия от скандали и стана причина за напрежение между България и Русия. Oт Министерството на икономиката и енергетиката съобщиха обаче, че към момента центърът има дипломатически статут и той се признава от Русия.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване