06/04/12 18:05
(http://www.klassa.bg/)

Великият Тайгър Уудс спечели своя 73-ти трофей от PGA Tour

Бившият номер едно в света на голфа Тайгър Уудс спечели своята 73-та титла от веригата турнири PGA Tour, след като триумфира на турнира Memorial в Охайо (САЩ), който е с общ награден фонд от 6,2 милиона долара. Патрон на тази надпревара е легендарният Джак Никлаус, а интересното в случая е, че с тази победа Тайгър Уудс изравни броя трофеи на Джак Никлаус в Американския тур, като в момента двамата делят второто място в тази престижна класация. Пред тях е единствено Сам Снийд, който има невероятните 82 титли.
По време на надпреварата в Охайо Тайгър Уудс направи много силен последен кръг с 5 удара под пара (67) и с общо 9 удара под пара (279) завърши на върха в класирането и триумфира с отличието. На второ място останаха Андрес Ромеро от Аржентина и Рори Сабатини от Южна Африка, които завършиха с резултати от по (281) на ниво – 7. В последния кръг от турнира Тайгър Уудс напомни по невероятен начин за своите най-славни години, след като направи уникално изпълнение, което му осигури и трофея. Завършващият удар, който донесе победата на Тайгър Уудс, е запазена марка на голфъра от типа Vintage Tiger. Изпълнението действително беше фамозно и представляваше удар по топката от тревната растителност към дупката, като разстоянието до целта беше около 10 метра. Въпреки трудната ситуация обаче Тайгър Уудс реализира и спечели титлата в Охайо. „Не мисля, че някога съм виждал по-добър удар. Това просто беше фантастично изпълнение, едно от най-смелите решения, на които съм ставал свидетел. Беше наистина невероятно, най-вече заради позицията, в която беше поставен. Ако ударът на Тайгър Уудс беше по-дълъг, той щеше да загуби турнира. Губеше и ако ударът му беше къс. Но той я вкара. Това беше невероятно“, заяви Джак Никлаус след изпълнението на победителя.
Самият Тайгър Уудс също не скри задоволството си от своето представяне. „Направих доста хубави неща и смятам, че удрях доста добре. От години не съм се представял толкова хубаво. Не пропуснах удар. Горд съм от постигнатото до момента в кариерата си и вярвам, че пред мен има още време за много победи“, коментира 36-годишният американски голфър.
В същото време тайландецът Тонгчай Джайдий спечели своя пети трофей от надпреварите в Европейския тур, след като се справи с конкуренцията в последния кръг на Откритото първенство на Уелс, което се проведе в „Селтик Менър Ризорт“ в Нюпорт. 42-годишният състезател записа резултат от 6 удара под пара (278) и остави на удар зад себе си четирима свои съперници – Томас Бьорн, Гонсало Фернандес-Кастаньо, Жост Луитен и Ричард Стърн. „Условията не бяха никак леки за игра. Стараех се ударите ми от феъруея да се получават и да стигна до грийна. Определено ми беше трудно и нямаше нищо общо с игрищата в Тайланд, на които съм свикнал да играя“, заяви голфърът, който си заслужи и чек за над 370 000 евро.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване