06/06/12 19:28
(http://www.klassa.bg/)

Намаляваме с по 6 души на час

България намалява със 70-80 хиляди души годишно, което прави по 6 души на час. Това съобщи в сряда проф. Петър Иванов от Центъра за демографска политика.
Той представи данни на Централното разузнавателно управление на САЩ (ЦРУ), според които населението на България е 7 037 935 души, и прогнозира, че до няколко месеца населението ще слезе до число, започващо с цифрата 6.
„Връщаме се 80 години назад", заяви проф. Иванов. Той не се съгласи с данните на НСИ от последното преброяване през 2011 г., че ромите у нас не увеличават броя си. Проф. Иванов представи данни, според които 34,4% от запитаните жени от ромски произход са отговорили, че имат 4 и повече деца. За сравнение българките са 1,7%.
От Центъра за демографска политика представиха и друго изследване, свързано с индекса на разпространеност и значимост на социалните предразсъдъци в българското общество. На първо място са класовите предразсъдъци, породени от имущественото неравенство.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване