06/09/12 11:10
(http://radiomilena.com/)

Костадин Костадинов: Намаляваме с по шест души на час

хора1 300x182 Костадин Костадинов: Намаляваме с по шест души на часНови изследвания за демографските процеси у нас ще бъдат представени във Велико Търново на конференция на тема „Българското общество – безпътица и зреещи конфликти“. Организатор е създаденият преди две години в София Център за демографска политикa. Българите намаляват със 70 000 годишно или с по шест души на час. Това каза Костадин Костадинов от Центъра за демографска политика, цитиран от БНР, предаде агенция КРОСС.

По думите му в последните 20 години ние сме намалели с 2 милиона души! Имаме най-високата смъртност и най-ниската раждаемост в Европейския съюз и в световен мащаб. В световен мащаб сме на 204-о място по раждаемост от общо 230 държави. В световен мащаб сме на 10-о място по смъртност. И като връх на всичко сме на 3-то място в света по застаряване на населението. От 2007 година ние, българите, сме малцинство при новородените деца. Ако не се вземат мерки за изграждане на демографска политика, насочена към регенерацията на нас българите, на хората, определящи се като българи в България, след 15 години, на практика, няма да бъдем мнозинство в активната част от населението.

Поощряване на раждаемостта сред българите, връщане на емигрантите и заселване у нас на сънародници от старите ни общности в чужбина, са част от мерките, които според Центъра за демографска политика спешно трябва да вземе държавата.

 Костадин Костадинов: Намаляваме с по шест души на час

bookmark Костадин Костадинов: Намаляваме с по шест души на часsvejo Костадин Костадинов: Намаляваме с по шест души на часgoogle Костадин Костадинов: Намаляваме с по шест души на часdelicious Костадин Костадинов: Намаляваме с по шест души на часstumbleupon Костадин Костадинов: Намаляваме с по шест души на часfacebook Костадин Костадинов: Намаляваме с по шест души на часСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване