06/10/12 13:40
(http://www.klassa.bg/)

„Карибска мистерия” на Агата Кристи попълва ценната колекция на издателство „Ера“

„Карибска мистерия” на Агата Кристи излезе с логото на изд. „Ера”. Агата – ексцентрична, непредсказуема и вечно интригуваща. Също като нея, героите й са находчиви, оригинални и популярни по цял свят, а романите й – вечно живи.
Днес Агата Кристи е най-известната авторка на криминални романи в света. Нейните осемдесет романа са преведени на над четирийсет езика и са продадени в над два милиарда екземпляра. Емблематичните й герои Еркюл Поаро и госпожица Марпъл й спечелват титлата „Първата дама на криминалния жанр”.
За какво става дума в новото заглавие? Госпожица Марпъл се радва на заслужена почивка в санаториум на разкошните Карибски острови. Далеч от суровия английски климат, със собствено бунгало, ведро усмихнати островитянки, сред прекрасен пейзаж и множество палми. Но енергичната дама намира тропическата идилия за доста скучна, а събеседника си – Майор Палгрейв, за отчайващо досаден. Госпожица Марпъл очаква да види снимка, която илюстрира една от историите на бившия военен, но той изчезва. Само няколко часа по-късно е открит мъртъв. Находчивата дама се впуска в едно от най-екзотичните разследвания!
Под номер 42 от поредицата пък излезе „Ранните случаи на Поаро”, четиво, което ще достави огромно удоволствие на читателската аудитория.
През годините издателство „Ера“ поддържа майсторски поредицата от творби на Агата Кристи, която включва цялото творчество на великата авторка. Прекрасно оформени, на книжния пазар вече се появиха култовите романи на Агата Кристи с главен герой Еркюл Поаро – дребничкия белгиец с чаровен мустак, който разплита с помощта на малките сиви клетки и най-сложната загадка. Поаро отдавна се е превърнал в символ на интелигентност и находчивост, в герой, който печели и с невероятното си чувство за хумор. Госпожица Марпъл е не по-малко интелигентна и находчива, тя печели и с добродушното си отношение към хората, и с голямото желание винаги да бъде в помощ на нуждаещите се. Издателството продължава ценната и изключително търсена поредица от творби на Агата Кристи.
Благодарение на издателство „Ера“ у нас стартира и изключително полезният конкурс за криминален разказ, който привлече автори на различна възраст, изкушени от криминалните загадки.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване