06/11/12 17:01
(http://www.klassa.bg/)

Аню Ангелов: Взривовете край Петолъчката не са случайност

Силата на взривовете край Петолъчката говори за нарушения в разрешения тонаж за съхранение на боеприпасите. Това каза в понеделник по Нова телевизия министърът на отбраната Аню Ангелов. Той обаче коментира, че това не може да се твърди със сигурност и че в момента се води разследване на инцидента.
По неговите думи, когато става такова нещо, то не е случайност, а вероятно е следствие на нарушения в технологичния процес. Ангелов заяви още, че само малка част от съхраняваните край Петолъчката боеприпаси са били предназначени за утилизация.
Министърът коментира и случая със служителката, приела почивка до остров Бали от „Берета трейдинг“ и участвала същевременно в обществената поръчка, дадена на същата фирма. Според Ангелов тези поръчки били сложни и не можело да бъдат повлияни от само един експерт. Единственият проблем бил, че не е обявен конфликтът на интереси. По думите на Ангелов това бил единственият подобен случай в министерството.
Собственикът на „Берета трейдинг“ Денислав Делев от своя страна отхвърли обвиненията, че в складовете са се съхранявали повече боеприпаси от разрешеното. Пред „Фокус“ той каза още, че от началото на годината са му правени пет проверки от контролните органи на МВР и не били открити никакви нарушения. Според него утилизацията е „рисков бизнес“ и няма гаранция, че няма да се случат подобни инциденти.
Делев обеща да възстанови материалните щети по жилищните и обществените сгради в района. Според първоначалните данни ставало въпрос за 164 частни и пет публични имота. Пораженията били главно счупени стъкла, паднали мазилки и изкъртени врати.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване