06/12/12 20:44
(http://www.klassa.bg/)

"ЕВН България" получи сертификат за значим инвеститор

Сертификат за значима инвестиция в България получи във вторник вечерта австрийската компания ЕВН. Документът бе даден по повод отчетените инвестиции от 1 млрд. лева в страната. Компанията е собственик на електроразпределителното дружество в Югоизточна България, пловдивската топлофикация, два соларни парка, а също е и партньор на НЕК в строителството хидроенергийната каскада "Горна Арда". Документът бе връчен от министъра на икономиката Делян Добрев.
Основната част от направените инвестиции са в модернизиране, поддържане и изграждане на електроразпределителната мрежа в Югоизточна България и въвеждане на модерни стандарти за клиентското обслужване. От 2005 г. насам ЕВН е намалила загубите по преноса на електроенергия до под 11%, което спестява 550 гигаватчаса годишно. Това е потреблението на средно голям областен град. Вложенията са намалили спиранията на тока за обслужваните от ЕВН потребители с 39%.
Съществена част от инвестициите на ЕВН са за развитие на централното топлоснабдяване в Пловдив и два фотоволтаични парка. От ЕВН се определят като стабилен инвеститор и голям данъкоплатец с ясен дългосрочен ангажимент в страната. Компанията посочва, че за нея остават водещи устойчивият инвестиционен темп и отговорното отношение към клиента, както и философията, че "когато създаваме, влагаме цялата си енергия!”
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване