06/13/12 08:36
(http://radiomilena.com/)

Бургас представи кандидатурата си за Европейска културна столица във Венеция

9 1024x842 Бургас представи кандидатурата си за Европейска културна столица във Венеция

В рамките на международна среща „Венеция посреща България“ зам.-кметът по култура в Община Бургас Йорданка Ананиева представи кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата 2019. В събитието взеха участие кметът на Венеция Джорджо Орсони, посланикът на Италия в България Н. Пр. Стефано Бенацо, посланикът на България в Италия Н. Пр. Тодор Стоянов, както и кметове и експерти от другите български градове–кандидати за културни столици на Европа – София, Пловдив, Русе, Велико Търново, Кюстендил,.

„Европейска столица на културата е инициатива, която дава възможност да се популяризира богатото културно разнообразие и историческо наследство на страните ни, инициатива,  допринасяща значително за развитието и обновяването на градовете. Тя ще създаде редица партньорства, в които всички ще си помагаме взаимно“, заяви Йорданка Ананиева в презентацията си. Тя подчерта, че в надпреварата за титлата Бургас е обединил общините от бургаска област. На срещата стана ясно, че това е моделът, който следва и Венеция при подготовката на кандидатурата си.

Ананиева представи богатото културно и историческо наследство на региона, традиционните културни инициативи, фестивали и иновативни събития.

Всички участници във форума се обединиха около извода, че в това състезание ще има победители и победени, но няма да има губещи, защото в процеса на подготовка се създават  полезни за градовете инициативи.

 

 Бургас представи кандидатурата си за Европейска културна столица във Венеция

bookmark Бургас представи кандидатурата си за Европейска културна столица във Венецияsvejo Бургас представи кандидатурата си за Европейска културна столица във Венецияgoogle Бургас представи кандидатурата си за Европейска културна столица във Венецияdelicious Бургас представи кандидатурата си за Европейска културна столица във Венецияstumbleupon Бургас представи кандидатурата си за Европейска културна столица във Венецияfacebook Бургас представи кандидатурата си за Европейска културна столица във ВенецияСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване