06/19/12 13:43
(http://www.klassa.bg/)

Любка Биаджони и софийските симфоници триумфираха като рок звезди в Пловдив

Пловдивската публика се подреди на опашка, за да вземе автографи от музикантите на Софийската филхармония. Звездите на вечерта бяха диригентът Любка Биаджони и солистът – Васил Петров.
Продължилият повече от два часа концерт в Античния театър в Пловдив събра почитатели на хубавата музика от всички възрасти. Увертюри към популярни опери, някои от най-обичаните валсове и маршове, златни хитове от джаз и поп музиката и брилянтното изпълнение на симфониците доведоха публиката до екстаз.
„След концерта хората търпеливо чакаха, за да вземат автографи и да се снимат с нас, което беше страхотна изненада и за мен, и за музикантите. Кога един класически диригент и музиканти от симфоничен оркестър са били посрещани толкова сърдечно, като истински рок звезди? Благодаря на пловдивчани за наистина добрия вкус, топлото отношение и прекрасната вечер, която си подарихме взаимно”, каза Любка Биаджони.
Софийската филхармония ще подари този концерт и на столичани през есента, като в момента се обмисля спектакълът да се пренесе на открита сцена в столицата.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване