06/20/12 23:09
(http://e-vestnik.bg/)

Контрапротест и клоунада с монтажни манипулации на bTV

Гражданска група „За Витоша”

Протестното шествие на 20 юни, след котрапротеста на докараните с автобуси от районите на зимните курорти беше значително по многобройно. Снимка: Разпространява се из Фейсбук

Фасадната група* на ски-олигарсите “Природата за хората и регионите” този път изглежда целеше нещо повече от показна акция за фабрикуване на фалшиво обществено мнение в полза на застрояването на планините и изсичането на гори.

В понеделник разбрахме, че сдружението, което се води национално (то няма сайт, съответно никой не знае дали има устав, управление, какви точно са целите му и как взима легитимни решения за затваряне на пътища) е преместило протеста си в София от вторник за сряда.

За тогава беше насрочено и законното шествие на Коалиция “За да остане природа” и гражданите от “За Витоша” за „скиори, сноубордисти и всякакви туристи” срещу върнатия от президента лобистки Закон за горите (виж тук).

При проучване на гражданска група “За Витоша” видяхме във Фейсбук друг протест, обявен също като скиорски и организиран също в сряда, но от 12 ч., на площад Народно събрание – същия час и място, в които е контрапротеста на “Природата за хората и регионите”.

Събитието е създадено от студентка от НСА, а заявка за участие са дали други студенти и преподаватели в Академията, ученици и ски учители, включително от Банско, треньори от клуба на “Витоша ски” (офшорката на Цеко Минев, която спря съоръженията на Витоша), състезатели от ски клуб “Юлен” и (внимание!) самата Ваня Бижева от “Природата за хората и регионите”, която през последните дни, заедно с лобиста Филип Цанов, редовно изпуска нервите си в медийни участия с представители на Коалицията.

Преместването на контрапротеста на фасадната група на Цеко е последен опит колкото може повече хора от фирми и институции, свързани с него. И защо не, да се объркат хората, и вместо да отидат на шествието на Коалицията (за което вече са чули че ще е в сряда), да отидат на контрапротеста от 12 ч. Така хем повече хора в клоунадата на Цеко, хем по-голям шанс за Цвъко (Цветанов) да има провокация и сбиване, за да “потвърди” тезата си, че в протестите на Орлов мост участват престъпници – ако граждани от Орлов мост попаднат в организираната от власт и олигархия клоунада пред НС.

Научихме, че парадът на “ощетените” в туризма общини почти е получил допълнителна доставка карнавални костюми от държавата, при това облечени пак от хора в работното им време, каквито са докараните с автобуси общински и фирмени служители от Банско, Разлог, Сапарева Баня, Костенец, Драгоман и други селища с огромно влияние на Цеко Минев и Емил Димитров (виж тук).

Въпреки че преди три дни Мирослав Найденов заяви, че повече няма да се занимава с този закон, изглежда все още продължава да се занимава с публичните инсценировки на контрапротести за запазване на скандалните поправки. Според източник на OFFNews, Найденов е поръчал на всичките 160 горски стопанства в станата да изпратят по 10 човека на контрапротеста пред Парламента днес (виж тук).

Целта на цялата драматизация с опция за екшън сцени е bTV и други отдавна купени медии да кажат: „Всички тези тук са много по-добри и по-прави за закона от онези на Орлов мост, които ни псуваха, показваха среден пръст и набиха колегата ни!”.

След това излиза Борисов, повтаря същото и законът се гласува пак със същите глупости в него. Днес в обедната си емисия телевизията отрази началото на шутовщината, наречена “контрапротест” с груба манипулация чрез паралелен вътрешнокадров монтаж (виж тук).

В дясната част на екрана се излъчваха кадри от протестите на Орлов мост против закона за горите, а надписът над кадрите беше: “В подкрепа на Закона ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване