06/20/12 14:21
(http://www.klassa.bg/)

Министерството на културата осигури един милион лева за книги за българските библиотеки

Министър Вежди Рашидов осигури един милион лева за закупуване на книги за българските библиотеки. Средствата са по програмата „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност”, съобщиха от Министерството на културата. От днес в продължение на месец българските библиотеки могат да кандидатстват в Министерството на културата с проекти за закупуване на книги.
Междувременно министър Вежди Рашидов се срещна със Снежана Янева, председател на Управителния съвет на Българската библиотечна и информационна асоциация. Янева изрази благодарността на асоциацията за осигуряването на един милион лева за закупуване на книги за библиотеките.
По време на разговора беше обсъдена необходимостта от по-бързото въвеждане на стандартите за библиотечното и информационното обслужване. Министър Рашидов споделя позицията на асоциацията за необходимостта от по-високо заплащане на труда на библиотечните работници и ще настоява за това при обсъждането на бюджета за 2013 година.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване