06/20/12 14:55
(http://www.klassa.bg/)

Франция се изложи срещу Швеция и се натресе на Испания

Отборът на Франция допусна изненадваща загуба с 0:2 от тима на Швеция в последния си двубой от груповата фаза на Евро 2012 и по този начин отстъпи първото място на Англия. Това пък автоматично означава, че „петлите“ на Лоран Блан ще играят срещу европейския шампион Испания във фазата на 1/4-финалите в надпреварата.
Преди последния двубой в групата Франция беше лидер с актив от 4 точки, докато тимът на Швеция беше отпаднал след двете поражения от Украйна и Англия. Предвождани от жаждата за достоен завършек на първенство обаче, шведите закономерно се наложиха над Франция след по-стабилна и концентрирана игра. Отличен гол на Златан Ибрахимович със странична ножица в 54-та минута даде преднина на „Тре кронур“, а в края на двубоя Себастиан Ларсон наказа „петлите“ за втори път. Сериозни положения пред стража на Швеция Андреас Исаксон почти липсваха, като през целия двубой Карим Бензема, Франк Рибери и компания опитваха да се разпишат главно чрез удари от далечното разстояние. При този резултат и евентуална победа на Украйна над Англия, Франция щеше да отпадне от турнира, но момчетата на Лоран Блан могат да бъдат благодарни на островитяните за успеха в Донецк. Това обаче може и да бъде нож с две остриета, тъй като в следващия си двубой на шампионата „петлите“ ще играят с „Ла Фурия“ за място на 1/2-финалите.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване