06/21/12 15:47
(http://www.klassa.bg/)

Ако до 9 дни България не плати 500 000 долара, FIVB ще отнеме домакинството ни на Световната лига

Огромен скандал е на път да се разрази в родната федерация по волейбол. След последните събития около треньорския пост на представителния ни тим и напускането на Радостин Стойчев и Матей Казийски сега България може да остане без престижното си домакинство на финалите на Световната лига през 2012 година, която трябва да се проведе от 4 до 8 юли в столичната „Арена Армеец“.
Основна причина за това е, че не са платени 500 000 долара такса, които правителството обеща да даде за организирането на форума. Друга причина са скандалите в българския волейбол, като Международната федерация (FIVB) е притеснена от случващото се у нас и искането на бившия вече треньор Радостин Стойчев за оставки на УС на федерацията и нейния президент Данчо Лазаров.
И докато в България още се чудят дали да бъдат платени тези пари, от Сръбската федерация по волейбол вече са депозирали желанието си да заплатят парите и да вземат организацията и домакинството на финалите на най-комерсиалния турнир на планетата. Ако това стане, отнемането на домакинството ни ще бъде прецедент, който не се е случвал досега в 23-годишната история на Световната лига.
Освен всичко останало, ако това се случи, участието на мъжкия ни национален отбор във финалната фаза на надпреварата ще бъде до последно под въпрос, защото сега тимът ни е на трето място във временното класиране на предварителна група „D“. За финалите се класират победителите в четирите групи, домакинът и най-добрият втори, който почти сигурно е съставът на Бразилия. Крайният срок, даден от Международната федерация (FIVB) на България за заплащането на таксата от 500 000 долара за организиране на финалите на Световната лига 2012, е 1 юли. От FIVB са позволили превеждането на сумата да стане на два транша, но дори първият не е преведен от българска страна. Самите пари трябва да бъдат преведени на федерацията по волейбол от спортното министерство като част от ангажимента на родното правителство за финансиране на престижната проява, която се организира за първи път у нас.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване