06/21/12 16:40
(http://www.klassa.bg/)

Иван Костов обвини медии в кампания срещу него

Лидерът на ДСБ Иван Костов отрече обвиненията, че когато е бил министър-председател е уволнил Богомил Бонев като вътрешен министър, понеже не давал лиценз на застрахователната компания на Алексей Петров „Левски-Спартак“. На брифинг в парламента в четвъртък Костов обясни това със зловеща кампания срещу него на медии, които изпълнявали политически поръчки. Той даде пример със записа, излязъл във в. „Преса“ преди десетина дни, от който става ясно, че собственикът на „Труд“ и „24 часа“ Любомир Павлов се хвали, че „свалил главата“ на Командира и на Георги Първанов.
Според Иван Костов причините за уволнението на тогавашния вътрешен министър станали ясни, когато в кандидатпрезидентската кампания през 2001 г. Петър Стоянов размахал компромати срещу конкурента си Богомил Бонев.
От пресцентъра на ДСБ дори специално направили интервю с прокурора по делото „Октопод“ Светлозар Костов, което бе раздадено на журналистите. В него той казва, че медиите неправилно са интерпретирали негови изявления и са изкривили думите му по отношение на бившия премиер Иван Костов. Командира нямало да бъде разпитван по делото, тъй като той не бил пряко свързан с даването на застрахователни лицензи. Отговорност за това имали тогавашните министри Муравей Радев и Богомил Бонев.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване