06/22/12 11:36
(http://radiomilena.com/)

И култовата реге звезда Gentleman потвърди участие на петото издание на SPIRIT of Burgas!

spirit of burgas И култовата реге звезда Gentleman потвърди участие на петото издание на SPIRIT of Burgas! Много реге, още толкова денсхол и танци до бездъх обещават Gentleman и неговата банда

В неделя, 5 август, точно преди Chase & Status Live и KORN да избухнат на главната сцена на SPIRIT of Burgas, ще можем да потанцуваме с неуморимия посланик на реге културата, Gentleman. Това ще е първият лайв в България на световната реге звезда от Германия, който пристига в България в новата си банда The Evolution.

 

Кариерата на Tilmann Otto стартира като диджей, а по-късно като вокал в групата Freundeskreis, с която издава хита Tabula Rasa. Следват шест студийни албума, записи с най-големите имена на реге сцената като Barrington Levy, Sizzla, Capleton, множество награди и безбройни концерти, на които Gentleman не спира да покорява публиката с харизматичното си и емоционално присъствие на сцената. Лайвовете на Gentleman са истинско пътешествие през roots reggae, неговите ценности и послания, което на моменти избухва в оставящ ни без дъх и изгарящ dancehall-riddim.

 

Gentleman е първият европейски артист, превърнал се в световна реге звезда и спечелил през годините уважението на цялата ямайска сцена. Но той е не просто реге изпълнител: през годините Gentleman придава един нов и отличителен профил на този стил. И 19-те песни от последния му албум, Diversity, го доказват  – 19 трака, които изследват всички форми на реге музиката, в колаборация с няколко континента и с принос от артисти от цял свят.

 

Датата е 5 август, неделя! Очакваме ви на главната сцена, за да се насладим заедно на един от законодателите в съвременната реге вълна! Към поканата се присъединява и Beck’s – немска марка бира номер едно в света. И тази година брандът с гордост подкрепя SPIRIT of Burgas, като той също е подготвил специални музикални изненади за всички гости на Фестивала.

 

SPIRIT of Burgas е най-мащабното музикално събитие в България, създадено и развиващо се по европейски стандарти. Първото издание на фестивала е през 2008 г., като от самото начало и до днес Община Бургас е съорганизатор на SPIRIT of Burgas, който се провежда под патронажа на кмета господин Димитър Николов.

 

SPIRIT of Burgas 2012 се осъществява с професионалната подкрепа на Калоян Лалев и 24/7 Event Company, Асен Якимов и Joker Media Rental и не на последно място Solar. Те са в основата на повечето промени в тазгодишния фестивал, както и на концептуалното му развитие в една по-модерна и атрактивна посока.

 

SPIRIT of Burgas е носител на следните музикални признания:

  • 2008 – сред 15-те най-добри фестивали за Best European Festival на Yourope Festival Awards
  • 2009 - сред ТОП 10 за Best Overseas Festival на UK Festival Awards
  • 2009 - сред ТОП 20 на най-добрите фестивални дестинации в света, според иззданието The Times
  • 2009 - програмата на фестивала е разпространена в европейската мрежа на MTV в 16 страни
  • 2010 – номинация във финалната фаза на ТОП 10 за Best Medium Sized Festivals на първите награди European Festival Awards
  • 2010 - сред ТОП 10 за Best Overseas Festival на UK Festival Awards
  • 2011 – SPIRIT of Burgas е първият и все още единствен български музикален фестивал, който става част от европейската програма CEETEP (Central Eastern European Talent Exchange Program)
  • 2012 – SPIRIT of Burgas е първият и все още единствен български музикален фестивал, който става част от европейската програма ETEP (European Talent Exchange Program)

 

 

Цени на билетите до 15 юли:

 

  • SPIRIT of Burgas 3-day Full Festival Pass – 200 BGN
    /SPIRIT of Burgas & Solar Dance Arena/
  • SPIRIT of Burgas 3-day Pass – 130 BGN
  • Solar Dance Arena @ SPIRIT of Burgas 3-day Pass90 BGN

 

  • SPIRIT of Burgas 1-day Full Festival Pass – 90 BGN

/SPIRIT of Burgas & Solar Dance Arena/

  • SPIRIT of Burgas 1-day Pass – 60 BGN
  • Solar Dance Arena @ SPIRIT of Burgas 1-day Pass35 BGN

 

Билетите са в продажба в мрежата на www.Eventim.bg

 И култовата реге звезда Gentleman потвърди участие на петото издание на SPIRIT of Burgas!

bookmark И култовата реге звезда Gentleman потвърди участие на петото издание на SPIRIT of Burgas! svejo И култовата реге звезда Gentleman потвърди участие на петото издание на SPIRIT of Burgas! google И култовата реге звезда Gentleman потвърди участие на петото издание на SPIRIT of Burgas! delicious И култовата реге звезда Gentleman потвърди участие на петото издание на SPIRIT of Burgas! stumbleupon И култовата реге звезда Gentleman потвърди участие на петото издание на SPIRIT of Burgas! facebook И култовата реге звезда Gentleman потвърди участие на петото издание на SPIRIT of Burgas! Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване