06/25/12 13:14
(http://www.klassa.bg/)

Англия отпада от голям футболен форум след изпълнение на дузпи за шести път от 1990 година насам

Националният отбор на Англия отпадна след изпълнение на дузпи от голям футболен шампионат за шести път от 1990 година насам. В последния 1/4-финал на европейското първенство, което се провежда в Полша и Украйна, възпитаниците на селекционера Рой Ходжсън отстъпиха на Италия с 2:4 след изпълнение на наказателни удари.
Черната серия на островитяните започна именно в Италия – през 1990 година в Торино. Тогава на 1/2-финала на световното Германия елиминира Гари Линекер и компания. През 1996 година „Трите лъва“ бяха домакини на европейското първенство, но загубиха след нова среща с дузпи срещу Бундестима, макар тогава в редиците им да блестеше голмайсторът Алън Шиърър. Отпадането на Англия тогава отново беше на фаза 1/2-финал. Две години след това Англия отпадна на 1/8-финал на световното първенство във Франция от Аржентина. През 2004 година пък, след 2:2 в редовното време на 1/4-финала на Евро 2004 срещу Португалия, дойдоха пропуските на Дейвид Бекъм и Дариус Васел от бялата точка, за да сложат край на английските надежди за първа европейска титла. На световното първенство през 2006-а картината се повтори отново срещу португалците в нов 1/4-финал.
Сега мъката за привържениците на „Трите лъва“ дойде след поражението в Киев. Така нишката от Торино - Лондон - Сент Етиен - Лисабон - Гелзенкирхен беше продължена сега и в украинската столица.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване