07/03/12 16:57
(http://www.klassa.bg/)

Застреляха лихвар и бодигарда му край Разлог

Известен лихвар от Благоевградско и охранителят му бяха показно застреляни във вторник около 8 часа сутринта  край Разлог. 42-годишният Васил Донев–Доневия и 38-годишният му бодигард Бинко Робов–Бината са станали жертва на автоматична стрелба от кола, докато пътували с джип „Мицубиши Паджеро“.
В джипа са били и Мирослав и Емине Кьосеви, които са съпрузи и се грижат за животните на Донев. Мъжът е леко ранен в ръката. Съпругата му Емине обаче е в изключително тежко състояние, с осем огнестрелни рани по цялото тяло и е с опасност за живота. Засегнати са почти всички вътрешни органи – черва, далак, дробове, перикард на сърцето, каза д-р Божидар Велев, директор на болницата в Разлог. В сряда жената ще бъде транспортирана за лечение във ВМА-София.
За инцидента първоначално е съобщено на тел. 112 от граждани с предположение, че е станала катастрофа, обясни говорителят на ОДП-Благоевград Валери Георгиев.
„Преминаващ автомобил по пътя за Разлог съобщил на спешния телефон, че джип е спрял по необичаен начин на пътното платно по пътя от село Баня за Разлог. Първоначалните предположения били, че в джипа има пострадали след пътен инцидент. По-късно на място полицейските екипи установили, че всички четирима души, намиращи се в джипа, са простреляни“, каза Валери Георгиев.
Впоследствие патрули са блокирали изходите на района, но засега издирвателните действия не дават резултат. Разследващите предполагат, че стрелбата е била извършена с автомат „Калашников“.
По информация от БТА убитият Васил Донев е известен в региона, като само преди месец той е бил задържан при акция на ГДБОП по подозрения за участие в схема за лихварство и рекет. Донев е брат на общинската съветничка от ВМРО-БНД в Банско Ася Рупчина.
За убития наскоро е получен сигнал в ГДБОП, че е инвестирал около 200 хил. евро с неясен произход в закупуването на имоти в Банско. Слухове го свързват и с братята Йордан и Иван Еринини–Гипсовете, които са известни със солидното си финансово състояние и множеството недвижимости, които притежават в курортния район.
Името на Иван Еринин доби популярност покрай показната акция на МВР „Кокаинови крале“ преди малко повече от месец. Тогава той бе арестуван в Италия по подозрение за участие в мащабна схема за трафик на дрога.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване