08/08/12 22:37
(http://www.klassa.bg/)

Вижте как умря Осама бин Ладен

Защо Хилари Клинтън си запуши устата усплашена, докато гледаше кадрите със смъртта на Осама бин Ладен? Какво толкова ужасяващо видя тя, та не пророни ни дума? Обстоятелствата около смъртта на терориста продължават да бъдат забулени в мистерия. Черно на бяло сме видели само една снимка – изумените лица на членовете на кабивета на президента Обама, докато гледат видеоматериялите с .ликвидирането на Осама бин Ладен.
До ден днешен простосмъртен не ги е видял. Може би киното ще разкрие истината и ще я остави на историята? Филмът се казва Zero Dark Thirty, режисьорът – Катрин Бигълоу.  Световната премиера е насрочена за 19 декември.
За да стигне до екрана, филмът премина през куп перипетии. Сценарият трябваше да бъде променян след смъртта на терориста на 2 май 2011-та. Сценаристът – военният кореспондент Марк Бойл, получи достъп до декласифицираните архиви на ЦРУ, което го задължи да внесе куп поправки в сюжета. И той, и режисьорката се запознаха лично с водещите фигури на военноморския „Екип 6”, който проследи и издири лидера на Ал Кайда, с цел да го ликвидира. И успя. Бойл твърди, че сценарият не прави никакви политически внушения и че светът ще бъде изненадан, когато види готовия продукт.
Бигълоу пък е експерт във военното кино – доказа го с филма си за войната в Ирак „Войната е опиат”, който получи 6 Оскара. В новата лента разчита на утвърдени имена като Кайл Чандлър, Марк Стронг, Скот Адкинс, Едгар Рамирес, Джейсън Кларк, Дженифър Ел, Крис Прат, Джесика Частейн, Джоел Едгертън. Трейлърът, който вече е готов, повече скрива, отколкото да показва. Ще видим през декември дали очакванията ще се оправдаят – публиката се надява да види истината в качествена художествена трактовка.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване