08/27/12 14:52
(http://www.klassa.bg/)

Форд планира производството на 1,2 млн. автомобила в Китай до 2015 г.

Американската автомобилна компания Форд планира да удвои производствените си капацитети в Китай до 1,2 милиона автомобила до 2015 г., като това ще бъде най-голямото разрастване на компанията за 50 години. Тя вече строи шести завод в азиатската държава, предаде Асошиейтед прес, цитирана от радио Дарик. Главният изпълнителен директор на компанията Алън Мълали присъства на първа копка на завода за сглобяване, който е на стойност 600 млн. долара и се намира в югозападния град Чунцин. Заводът ще бъде с производствен капацитет 250 хил. автомобила годишно, когато бъде завършен през 2014 г. Автомобилостроителят не уточни кои модели ще бъдат произвеждани в новия завод, но той ще бъде оборудван да прави седем различни модела. Форд планира да въведе 15 нови автомобила тук до 2015 година, включително ЕкоСпорт (EcoSport) и малкия високопроходим автомобил Куга (Kuga), който ще бъде произвеждан в новия производствен комплекс за Форд Фокус в Чунцин от догодина.
Това е третата фабрика на Форд в провинция Чунцин, включително заводът, който започна да произвежда Форд Фокус (Ford Focus) през февруари.
Китайският автомобилен пазар изпревари миналата година американския като най-голям в света, достигайки растеж на продажбите от 32 процента до над 18 млн. автомобила. Темпото на растеж се забави тази година до 2,9% през първата половина на годината, но все още очакванията са, че китайският пазар ще остане най-големият в света.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване