09/26/12 15:07
(http://radiomilena.com/)

Димитър Бойчев: Комисията по енергетика даваме мандат за преговори с американски консорциум за строежа на АЕЦ „Белене”

1251745371655261 Димитър Бойчев: Комисията по енергетика даваме мандат за преговори с американски консорциум за строежа на АЕЦ „Белене”„Групата на ГЕРБ в парламентарната Комисия по икономика, енергетика и туризма има нагласата да делегира мандат на правителството да води преговори за реализирането на проекта АЕЦ „Белене”, за който американският консорциум „Глобъл пауър консорциум” е заявил интерес”, каза бургаският депутат Димитър Бойчев, който е член на комисията.

Преди минути представителят на компанията Самюел Реди представи параметрите на предложението си в присъствието на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

„Имаме интерес към проекта АЕЦ „Белене”. В разговори сме с НЕК. Ние сме в контакт с няколко компании, които да се присъединят към консорциума”, каза Реди и продължи така: „Ние не търсим никакви финансови гаранти от страна на българското правителството в този проект. Той ще е на 100% гарантиран от средства от американски компании. Активите, които ще придобием от НЕК, ще са по справедлива пазарна стойност”. По думите му компанията има 30-годишен опит в атомния сектор в САЩ.

 Димитър Бойчев: Комисията по енергетика даваме мандат за преговори с американски консорциум за строежа на АЕЦ „Белене”

bookmark Димитър Бойчев: Комисията по енергетика даваме мандат за преговори с американски консорциум за строежа на АЕЦ „Белене”svejo Димитър Бойчев: Комисията по енергетика даваме мандат за преговори с американски консорциум за строежа на АЕЦ „Белене”google Димитър Бойчев: Комисията по енергетика даваме мандат за преговори с американски консорциум за строежа на АЕЦ „Белене”delicious Димитър Бойчев: Комисията по енергетика даваме мандат за преговори с американски консорциум за строежа на АЕЦ „Белене”stumbleupon Димитър Бойчев: Комисията по енергетика даваме мандат за преговори с американски консорциум за строежа на АЕЦ „Белене”facebook Димитър Бойчев: Комисията по енергетика даваме мандат за преговори с американски консорциум за строежа на АЕЦ „Белене”Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване