11/28/12 11:34
(http://www.klassa.bg/)

Дует Ритон: Вечно млади, красиви и много обичани!

Дует Ритон отпразнува 35 години на сцената с виртуозен концерт в препълнената  зала 1 на НДК  Катя и Здравко събраха не само най-ревностните си бг почитатели, но и фенове от Италия и Испания, както и руския им фенклуб, пристигнал специално за събитието от Москва. За  руския фенклуб юбилярите нарочно изпълниха песен, която ги е превърнала в звезди в бившия Съветски съюз - песента  от филма „Тримата мускетари“. Сред публиката бяха Йорданка Христова, Маргарита Хранова, Драгомир Драганов, Джина от „Трамвай №5“ и „Джон от Кукери“, тв водещата Гала. Шоуто бе открито от заглавната песен на последния им албум „Две звезди“, последвана от китка от най-веселите им рок парчета като „Концерт“ и „Сложно нещо е любовта“. Програмата бе разделена в две части, като в средата оркестърът, който им акомпанираше през цялата вечер на живо заедно с вокалната група и танцьорите от ансамбъл „Чинари“, представиха свой прочит на три от големите им хитове „Огън и дим“, „Шайла-лайла“ и „Шепа карти“. През това време певците се премениха в нови тоалети в огнения червен цвят, с което още повече разпалиха публиката си. Началото на втората част бе дадено с любимата песен на Катя – „Аз съм“, в която тя се изявява и като оперна певица, но превъзбудена от адреналина тя се спъна на сцената и падна. Професионалистите обаче винаги умеят да направят от дефекта ефект и Дует Ритон до края на вечерта не спря да се шегува с ефектния пирует. Леко гафче всъщност имаше и в първата част, когато Здравко си обърка текста на една от песните, а панталоните му на няколко пъти падаха от танците, тъй като половинката му го бе помолила да не си слага колан. Във втората част освен най-големите хитове на дуета, грандиозността на шоуто допълни 3D мапинга на „MP студио“ – най-новата технология за сценична визуализация, използван за първи път в концерт на български изпълнител, както и атрактивните танцьорки от балет „Веда джуниър“. Катя и Здравко отделиха специално внимание и на авторите на песните си – на Тончо Русев, написал първите им хитове като „Прегърни ме“ и „Лятото“, на Найден Вълчев, написал стиховете на „Някога, но не сега“, на Иван Пеев, композирал „Накъдето ми видят очите“ и „Изповед“, когото определиха като най-скромния от големите творци, на Живко Колев, написал най-много текстове за техни песни като „Джалма“, „Болка от любов“ и много други, на Илия Ангелов – вокалът на „Диана Експрес“, композирал за тях „Цяла нощ“ и „Само ти и аз“, отдадоха почит и на покойните Зорница Попова и Йордан Янков, създали за тях „Джалма“, „Дон Кихот и Дулсинея“, „Сърце зад три врати“, „Трябва да чакаш“ и много други. За невижданото шоу на Дует Ритон тепърва ще се говори още много, а страницата им във фейсбук бе изпълнена с поздравителни коментари.

Jivko Colev
Ритон напълниха НДК ! За пръв път виждам стотици да стоят на "търси се"! Уредих една жена от Беларус с покана и тя просто се разпадна от кеф, стоеше си на входа и търсеше билет!

Harry Anichkin
Видях я! И после по време на концерта тя плака над драматичния текст на Джалма и те търсеше да те прегръща и целува. И през сълзи повтаряше "Где же Живко, где? Он гениалний!"

Наталия Теодосиева
"Ритон" още 50 години да пеят.........Все ще са пълни залите!!!!!!!!Просто са прекрасни...А за текстовете и музика да не говорим.......Да са живи и здрави създателите ......

Иван Георгиев
Вълнуващи Дует Ритон-и гледах 100% на живо в НДК. Усещания за брилянтин, хубав парфюм, приятелска топлота. В тяхната безмилостна професия всичко се мени с бясна скорост, те устискаха до днес и се раздадоха с оня хъс, който сякаш току-що са излезли от реалити за млади таланти и всичко им предстои.

Alexander Alexandrov-Alex
Страхотен концерт се получи наистина! Още съм в еуфория!

Blaga Genova
Много емоционален и вълнуващ концерт беше!

Ajda Chausheva
Страхотен концерт на Ритон!Много хубав оркестър,сцена,осветление,пълна зала и кошници с цветя.

Vasko Gromkov
Аз (сърце) дует "Ритон"!
Който не е бил DJ към "Дирекция Музика",
сигурно няма да ме разбере :)
Катя и Здравко разцепиха Зала 1 на НДК!
Големи ... и готини! Респект!

Eva Georgieva
Страхотният концерт на Дует Ритон ! :-)

Yordanka Hristova
Ние ви благодарим!!!!!Бяхте истински,красиви,непринудени и талантливи!!!!
Прегръщам ви с ОБИЧ!!!!!

Deyan Nedelchev
ritonzi,radvam se za vas.zyala v4er puskaha po www.binar.bg va6i pesni.pozdravyavam vi iskreno,i se radbam za uspeha vi!

Yulian Asenov
И аз ви благодаря Ритон, обичам ви! Продължавайте да ни радвате, концертът беше великолепен! :)))

Нана Нанева
А вие бяхте толкова прекрасни, че не свалихме усмивките от лицата ни :* !!!!!!

Филчо Филчев
Невероятни сте!!! И ние Ви благодарим)))

Veselina Vitkova
Беше много приятно, благодарим ви!

Rosica Dimitrova
Изключително красив шоу- спектакъл!!!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване