12/04/12 11:35
(http://radiomilena.com/)

Представят партньорството на общините от Бургаски регион за Културна столица на международен форум

На 6 и 7 декември 2012 г. в Бургас ще се проведе среща-семинар на партньорите по проект „Роля на културата и културното наследство в регионалните политики за устойчивост на туризма/CHARTS/“, финансиран по Оперативна програма за междурегионално сътрудничество INTERREG IVC.  Програмата включва посещения на културни и археологически обекти, запознаване на участниците с местни традиции и участие в празненствата по повод празника на Бургас – Никулден (6 декември). На 7 декември в Културен център Морско казино, зала „Георги Баев“ ще се проведе форум на тема „Ефективни партньорства“. Той е с начален час 09.30 и ще продължи до 17.30 часа.

В рамките на форума Община Бургас ще представи успешното си партньорство с общините от Бургаска област във връзка с Кандидатурата на  Бургас за Европейска столица на културата 2019. Представянето ще включва мултимедийна презентация, артинсталация и изложба фотографии. Със свои презентации ще се включат още Регионалният борд по туризъм Pafos (Кипър), Туристическа асоциация Vidzeme (Латвия), Общините Сливен, Стара Загора, Ямбол, членове на Сдружение на общините от югоизточен регион, както и представители на общините от бургаски регион.

В следобедните часове е предвидена среща между представители на туристическия бранш от България, Гърция, Кипър, Латвия и Швеция, по време на която ще се даде възможност за представяне на туристическите продукти на  всяка страна, както и за създаване на нови бизнес контакти.

По проекта CHARTS Сдружението на общините от югоизточен регион, в което членуват общините Бургас, Сливен, Стара Загора и Ямбол,  си партнира с организации от 11 европейски държави. Целите на проекта са да се наградят и да се използват постиженията, методите, резултатите, политиките и стратегиите на предишни проекти и инициативи в областта на културата, наследството и стратегиите за устойчиво развитие на туризма и да се трансферират съответните добри практики между участващите региони на европейско ниво, като важна добавена стойност към ефективното формулиране и изпълнение на регионални политики. Общият бюджет на проекта е 1 491 591 евро, от които 95 320 евро са средствата,  насочени за развитието на югоизточен регион на България.

 Представят партньорството на общините от Бургаски регион за Културна столица на международен форум

bookmark Представят партньорството на общините от Бургаски регион за Културна столица на международен форумsvejo Представят партньорството на общините от Бургаски регион за Културна столица на международен форумgoogle Представят партньорството на общините от Бургаски регион за Културна столица на международен форумdelicious Представят партньорството на общините от Бургаски регион за Културна столица на международен форумstumbleupon Представят партньорството на общините от Бургаски регион за Културна столица на международен форумfacebook Представят партньорството на общините от Бургаски регион за Културна столица на международен форумСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване