12/04/12 15:53
(http://www.hsnovini.com/)

Хасковлия с втора награда в конкурс на МОСВ

Отличената рисунка на Христо Христов

Христо Христов от школата по приложни изкуства „Колорит” към читалище „Заря” е носител на втора награда в раздел рисунка от националния конкурс на МОСВ „Обичам природата и аз участвам”. 17 годишният художник, ученик от хасковската Природо-математическа гимназия „Акад. Боян Петканчин” спечели престижната награда с рисунката си „Песента на природата”. МОСВ ще издаде сборник с отличени творби от конкурса. В него ще бъдат публикувани и разказите „Гора” на 17-годишната Тонка Желева и „Невероятната история на едно шише” на 10-годишната Мариета Димитрова, и двете от Хасково.

Министерство на околната среда и водите проведе за втора поредна година конкурс за деца на тема „Обичам природата и аз участвам”. В надпреварата взеха участие над 2000 деца и юноши на възраст от 7 до 18 години, с общо 2 570 творби от цялата страна. От областите Хасково и Кърджали се състезаваха 150 творби, като на регионално ниво бяха номинирани за националния кръг по 10 в трите категории.

Конкурсът се проведе в категориите: рисунка, разказ и предмет, изработен от рециклирани материали. Победителите ще получат предметни награди – айпад, айфон и дигитална камера. Наградите ще бъдат връчени от министър Нона Караджова на официална церемония по време на премиерата на новия сборник „Зелени разкази 2” на МОСВ.  Събитието е на 10 декември, понеделник от 18.30 часа, в галерия „Снежана” на ул. “Денкоглу” 30.

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване