12/14/12 10:23
(http://www.klassa.bg/)

Бойко Борисов: Докторантите кога са взимали пари и колко са взимали в предишните периоди; сега взимат и по оперативни програми

От 2010 г. досега са раздадени 9 хиляди студентски кредита за над 32 милиона лева, с които са подпомогнати реално студентите и докторантите в страната с обучението си. Това е съобщила заместник-министърът на образованието Петя Евтимова на правителственото заседание в сряда, стана ясно от стенограмата, публикувана на сайта на Министерски съвет. Законът заработи 2010 г. и сега две години след изпълнението му се налагат изменения, свързани с процеса на отпускането на студентски и докторантски кредити. Предложенията са обсъдени с Националния съвет за кредитиране студенти и докторанти, където присъстват представители на банките, представители на студентите, на докторантите на висшите училища и са приети, казва Евтимова.
„ Браво! Тези неща ги обявявайте, да ги чуват хората. Защото като ни питат „Какво направихте за младите хора?”, виждаш колко – 32 милиона са много пари. Докторантите кога са взимали пари и колко са взимали в предишните периоди? Сега взимат и по оперативни програми, доволни са”, казва Борисов.




















Агенция "Фокус"



Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване