01/03/13 10:09
(http://www.klassa.bg/)

Apple планира гама от нови iPhone модели?

Технологичният гигант Apple планира сериозно да разшири своето портфолио от модели на iPhone, смята Брайън Уайт – анализатор от Topeka Capital.

По думите на Уайт следващите модели на култовия смартфон ще разполагат с повече цветове и размери на екрана. "Предоставяйки на клиентите повече избор с досегашното качество ние вярваме, че Apple притежават потенциала бързо да разширят своя пазарен дял в света на смартфоните", пише Уайт в своя анализ.

Специалистът смята, че следващият iPhone ще се нарича iPhone 5S и ще се появи през май/юни тази година.

По отношение на цветовете Уайт е на мнение, че тук Apple ще тръгнат по пътя на музикалния плейър iPod Touch, който днес се предлага в розово, жълто, синьо, зелено, виолетово, сребърно, бяло и червено. Предполага се, че новият iPhone ще се предлага в общо осем различни цвята.

По-интересен обаче е въпросът с размерите на екрана. Докато iPhone 5 се предлага само с 4-инчов екран, а на 4 и 4S диагоналът бе 3,5 инча, то за следващият модел ще разполага с екрани с различни размери.

Подобни опции ще позволят на Apple да извърши споменатата вече експанзия, тъй като ще позволят и пускането на апарати с по-ниска цена, които ще конкурират Samsung на новите пазари в Китай и Индия.

Наред с това ще бъдат пуснати и модели с по-големи екрани (над 5 инча) за потребителите, които предпочитат устройства от по-висок клас, прогнозира Брайън Уайт.





















Topeka Capital


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване