01/07/13 18:45
(http://www.klassa.bg/)

Археологията ще донесе повече работни места, смята Борисов

Премиерът Бойко Борисов смята, че природата и археологията ще донесат хиляди нови работни места и ще повишат доходите на българите.

Това стана ясно от стенограма, публикувана на правителствения сайт след срещата на Борисов в Министерски съвет с представители на екоорганизациите и министрите Мирослав Найденов, Лиляна Павлова и Нона Караджова.

"От една страна ни атакуват – да, но – инвеститор. Вярно, 75-76% в предишните години беше инвестиции в България около 20 милиарда, 77-80% някъде бяха в строителство, кампания. Не в заводи, не във фабрики, а в строителство. София – със сигурност 80% от тях. И другите са по курорти", коментира Борисов. 

По думите му настоящите промени са елементарни и разбираеми. Според него по този начин ще се спаси много по-голяма част от природата ни.

"На обществото предоставяйте – ето, това, което казвате, как са скрити "Камчийски пясъци” в края на краищата, как са скрити еди кои си. Ние тук говорим за четиринадесет декара. Виждате, с цялата мощ държавата колко министри, агенции, всичко е там, за да не са багерите там", обясни той.

Борисов подчерта, че са спрени редица строежи, благодарение на което Южният парк в момента не е застроен с молове.

Според премиера истинският туризъм е там, където има атракции, дюни и археология, като не пропусна да подчертае, че до морето се стига по магистрала.

















iNews.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване