01/07/13 15:18
(http://www.klassa.bg/)

Очаквано: Миодраг Йешич се завръща в ЦСКА

Миодраг Йешич се завръща на "Българска армия" като треньор на ЦСКА. Дългоочакваната новина е потвърдена от изпълнителния директор на "армейците" Георги Илиев - Майкъла.

Още след края на мача с Локомотив (София), завършил 1:1, се заговори за смяна на наставника Стойчо Младенов и на 4-ти януари тази година в действителност Екзекутора беше отстранен дисциплинарно.

Самият той обаче никак не беше съгласен с доводите на ръководството на "червените" и ги заплаши със съд, като днес от 13:00 часа ще даде пресконференция, за да разкрие цялата си версия по случая.

"Йешич идва със свой екип от двама души, а от сегашните помощници остава единствено кондиционният треньор Роко Перота. Не съм видял още договора, има някои клаузи, но не коментирам решения на ръководството", заяви Майкъла.

Миодраг Йешич постоянно беше причисляван като вариант номер 1 за заместник на Младенов и вече назначаването му е факт. Известният като Генерала специалист ще бъде представен на феновете утре, както увери другият изпълнителен директор Венцислав Жиков преди 3 дни.

Йешич вероятно е постигнал консенсус с "Титан", защото около встъпването му в длъжност имаше две въпросителни - за статута му на "Армията" и за възнаграждението му.

По неофициални информации сърбинът е поискал заплата от порядъка на 20 000 евро, колкото горе-долу взимаше и Стойчо Младенов. По принцип в ЦСКА е започната политика за свиване на разходите и намаляване на възнагражденията на футболистите и не е ясно дали Димитър Борисов ще плаща точно толкова за услугите на Йешич.

Сърбинът е пожелал и да притежава цялата спортно-техническа власт в клуба и сам да определя селекцията си, но по този начин би обезсмислил позицията на Георги Илиев - Майкъла и едва ли ръководството се е съгласило с това условие.

По-късно днес се очакват повече подробности около назначаването на Йешич за треньор на ЦСКА.

"Червените" тази сутрин проведоха първата си тренировка за новата 2013-та година пред погледа на Сашо Борисов и Димитър Пенев.





















Даниел Любомиров

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване