02/08/13 05:19
(http://www.klassa.bg/)

Батерия на iPhone се разтапя, от Apple отказват компенсации

Специалистка по маркетинг от Ню Йорк твърди, че батерията на нейния iPhone 4S буквално се е разтопила, изгаряйки ръката й и разрушавайки телефона, но от Apple са отказали да я компенсират, по какъвто и да било начин.

Шибани Бюжле е споделила пред Quartz, че разтапянето е станало, докато телефонът е бил изключен.

"Усетих много силна миризма – все едно нещо гореше", разказва Шибани. "Вдигнах телефона си и той беше много, много горещ. Пробвах да го включа, но не успях. Беше толкова горещ, че не можех да го държа. Паникьосах се – очаквах, че ще експлодира или нещо от сорта."

В крайна сметка Шибани успяла да отвори телефона си и открила, че батерията се е стопила, а киселината изгорила ръката й. Когато занесла унищожения апарат в най-близкия магазин на Apple, там й казали, че не могат да сменят телефона, защото е закупен през декември 2011 година.

Обяснили й, че има два варианта – да си купи нов iPhone или да плати двеста долара, за да активира застраховката за стария си апарат.

От Apple са отказали коментар по случая.



















Quartz


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване