02/11/13 15:42
(http://www.klassa.bg/)

Върнаха полигамията в Либия

След свалянето на Муамар Кадафи шериатът диктува законите в Либия, пише Лоренцо Кремонези във в.„Кориере дела Сера“. И като потвърждение сочи връщането на полигамията в страната с решение на конституционния отдел на Върховния съд. В Триполи около 30 жени, включително членове на парламента, готвят протестна акция. Депутатът Лутфия ал Табиб все пак отбелязва, че в Либия хората са свикнали с моногамното семейство и дори сега, когато полигамията е разрешена, малко мъже ще пожелаят да имат няколко жени.
В победната си реч след свалянето на режима на Кадафи, един от първите лидери на Националния преходен съвет Мустафа Абдел Джалил обяви, че в нова Либия всеки мъж трябва да има до 4 жени, както повелява Корана. Така въвеждането на многожеството стана една от първите промени след падането на Кадафи, Полковникът се опитваше да ограничи полигамията до племената, живеещи в селските райони и се стараеше да привлече жени в обществения живот, отбелязва авторът.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване