02/11/13 05:35
(http://www.klassa.bg/)

Милион за главата на "борец за справедливост" в САЩ

Кметът на Лос Анджелис /щата Калифорния/ обяви в неделя награда от един милион долара за информация, водеща до арестуването на бившия полицай Дорнър, издирван за убийството на трима души.
"Ние няма да толерираме някой да застрашава нашата сигурност и спокойствието на нашите съседи и нашите квартали", каза кметът Антонио Виларегоса пред медиите, съобщи АФП.
Историята, която вероятно ще стане основа за филмов сценарий се развива под носа на Холивуд. Дори актьорът Чарли Шийн разпространи в събота видеозапис с апел към бившето ченге от Ел Ей Кристофър Дорнър, превърнало се в убиец, с призив да му се обади.
Дорнър е уволнен от полицията в Ел Ей преди пет години и е натрупал гняв, който го превърна в убиец.
Издирването на описвания като "въоръжен и много опасен" бивш трениран да убива военен и след това полицай се разпростря и в съседните на Калифорния щати Аризона и Невада. В смразяващ меморандум по Интернет Дорнър заплаши да поведе неконвенционална и асиметрична война срещу хората с униформа на полицията на Ел Ей, независимо дали са на работа или в почивка.
В текста от 20 страници Дорнър обяви решимостта си да изчисти името си, твърдейки, че е уволнен несправедливо.
"Атаките ще спрат, когато полицията реабилитира истината за моята невинност ПУБЛИЧНО!!!/.../ Искам да възстановя доброто си име, точка. Преговори са невъзможни", пише той.
От първото си нападение досега на 3 февруари той извърши 3 убийства, една от мишените му е ранена.
Полицията на Лос Анджелис с подкрепата на други служби, включително ФБР, е поставила под усилена охрана 40 от потенциалните мишени на убиеца.
Социалните мрежи в Калифорния обаче показаха нееднозначно отношение към бившия полицай, който по време на службата си в полицията е подавал множество сигнали срещу нередности в силовите структури, като никой от тях не е признат официално за отговарящ на истината. Според участници в обсъжданията полицията в района не се ползва с блестяща репутация и Дорнър би могъл да получи подкрепа от определена социална група хора.
"Борецът за справедливост" все още е на свобода и властите прибягнаха до паричната награда, за да се доберат до него.























АФП
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване